Pirmās mazuļa rotaļlietas - kādas rotaļlietas izvēlēties jaundzimušajam un dāvināt raudzībās?

Pirmās mazuļa rotaļlietas - kādas rotaļlietas izvēlēties jaundzimušajam un dāvināt raudzībās?

Kad pasaule ierodas mazulis, priecīgais notikums mudina domāt par dāvanām jaundzimušajam. Taču ja vien Jums nav nesena pieredze ar mazuli, izvēlēties tiešām piemērotas un mazulim draudzīgas attīstošās rotaļlietas var būt ļoti izaicinoši! No daudzajām dāvanām, ko pasiegt mazulim, vislabāk izvēlēties rotaļlietas no dabīgiem materiāliem, tādējādi rūpējoties par mazuļa veselību, jo nav noslēpums, ka katra rotaļlieta tiks nogaršota. Izvēlieties rotaļlietas, kas izgatavotas no koka, bērniem droša pārtikas silikona, dabīgas gumijas vai tekstila. Tās būs mazulim draudzīgākās rotaļlietu izvēles!

Kur iegādāties drošas un jaundzimušajam piemērotas rotaļlietas? Pie mums, meKID, visas rotaļlietas ir rūpīgi pārbaudītas un izvēlētas - veidotas no pārbaudītiem un netoksiskiem materiāliem, visas mūsu rotaļlietas ir sertificētas un atbilst augstākajām Eiropas drošības prasībām. Mūsu klāstā atradīsiet koka rotaļlietas, kas priecēs un attīstīs mazuļa prasmes, vienlaikus nodrošinot drošu vidi mazajam pētniekam.

Kā izvēlēties pirmās rotaļlietas mazulim? Un ko dāvināt dodoties raudzībās?

Lielākā daļa vecāku izvēlas koka rotaļlietas un ne velti! Tām piemīt klasisks šarms, vienlaikus piedāvājot arī daudzas jaundzimušo attīstības priekšrocības:

Drošība vispirms: atšķirībā no plastmasas rotaļlietām, kurās var būt kaitīgas ķīmiskas vielas, koka rotaļlietas tiek izgatavotas no dabīgiem, netoksiskiem materiāliem, nodrošinot mazuļiem drošu rotaļu vidi.

Sensorā stimulācija: koka rotaļlietu gludā tekstūra un maigais svars nodrošina taustes stimulāciju, palīdzot jaundzimušajiem izpētīt taustes sajūtu un attīstīt sīko motoriku.

Izturība: izgatavotas tā, lai tās būtu izturīgas, tās spēj izturēt entuziasma pilnas rotaļas un kad mazulis būs izaudzis, tās tiks nodotas no paaudzes paaudzē.

Mūžīga pievilcība: no vienkāršiem grabulīšiem līdz sarežģīti izstrādātām puzlēm, koka rotaļlietas var lepoties ar mūžīgu pievilcību, tās būs aktuālas un gaumīgas vienmēr, padarot tās par dārgām piemiņas lietām.

Top rotaļlietas jaundzimušajiem

Koka grabuļi : patīkami mazuļa redzei un dzirdei, koka grabuļi mudinās mazuli pētīt un ļauties mierīgām rotaļām, vienlaikus apgūstot prasmi satvert un noturēt objektus. Izvēlaties vienkāršus grabuļus, ko mazulim satvert vai arī grabuļus, kas skan. Izvēloties grabuļus ar skaņas elementu svarīgi, lai mazulis redz skaņas cēloni un jau no dzīves pirmajām dienām var sākt to pētīt un izparast. Piemēram, grabuli ar redzamiem zvaniņiem un bumbiņām.

Graužamās rotaļlietas : palīdziet nomierināt sāpošās smaganas un veiciniet maņu izpēti ar koka rotaļlietām, kas izgatavotas no dabīgiem, mazuļiem drošiem materiāliem. Meklējiet rotaļlietas, kas nesatur ķīmiskas vielas un ir apstrādātas ar pārtikas kvalitātes hermētiķiem. Graužamajām rotaļlietām lieliski noderēs augstākās kvalitātes silikona graužamriņķi, kas nesatur ftalātus, BPA un toksiskas vielas. 

Sensorās bumbas : bumbas ir bērniem ļoti aktuālas rotaļlietas un ne velti. Mazulis varēs bumbas ērti satvert, pētīt, vēlāk jau ripināt un mest! Sensoro bumbiņu komplekts būs aktuāls līdz apmēram 2 gadu vecumam, padarot to par ilgtspējīgu rotaļllietu. Svarīgi izvēlēties bumbiņas ar dažādām tekstūrām, tādējādi sniedzot mazulim bagātīgu sensoro pieredzi. Bumbiņām jābūt bez caurumiem, lai tajās neveidotos pelējums no mazuļa siekalām un tās būtu drošas lietošanai arī vannā.

Vecumam piemēroti rotaļlietu komplekti : viens no labākajiem dāvanu variantiem ir profesionāļu veidots rotaļlietu komplekts, kurā apvienotas visas mazulim nepieciešamās un vecuma normām perfekti atbilsotšas attīstošās rotaļlietas. Iegādājoties šādu komplektu variet būt droši, ka visas rotaļlietas būs trāpīgi izvēlētas, drošas mazulim un atbiltošas attīstības posmam. meKID rotaļlietu veikalā piedāvājam Montessori pedagoģijas iedvesmotu rotaļlietu komplektu 0-6 mēnešu vecumam, kas būs lieliska dāvana raudzībām un nodrošinās pilnībā visu nepieciešamo.

Rotaļlietas izaugsmei : lai gan jaundzimušais vēl nespēj rotaļāties ar lielāko daļu rotaļlietu un pirmajā dzīves pusgadā mazulim piemērotākās rotaļlietas būs dažāda veida grabuļi, graužammantas un bumbiņas, vērtīgi dāvināt arī rotaļlietas, kas būs aktuālas ap gada vecumu. Laiks skrien nemanot un mazuļa vecāki būs pateicīgi, ka bērniņam paaugoties, mājās jau būs sarežģītākas rotaļlietas. 

Ja vēlies dāvināt rotaļlietas, kas būs aktuālas mazulim nedaudz paaugoties, izvēlies:

Ieskaties meKID klāstā un vari būt drošs, ka izvēlēsies kvalitatīvākās attīstošās rotaļlietas, kas mazulim caur rotaļām sniegs izaugsmi!

Lai apskatītu visas jaundzimušo rotaļlietas, apskati kategoriju 0-1 gads

Lai apskatītu rotaļlietas, kas būs aktuālas mazulim nedaudz paaugoties, apskati rotaļlietu kategoriju 1-2 gadi

www.mekid.eu mēs esam rūpīgi izveidojuši attīstošo rotaļlietu kolekciju, kas rosina iztēli, veicina attīstību un atspoguļo mūsu ilgtspējības un kvalitātes vērtības. Neatkarīgi no tā, vai iepērkaties savam mazajam vai meklējat ideālu dāvanu raudzībām, mēs aicinām jūs izpētīt mūsu koka rotaļlietas, kas radītas, lai iepriecinātu, iedvesmotu un apburtu mūsu mazuļus. Laipni lūdzam brīnumu un iespēju pasaulē – lai ceļojums sākas!